Comunicat de presa – PROFESIONIȘTI 2020 – pachet complet de servicii dedicate managerilor și antreprenorilor din Regiunea de SE
Asociația Four Change a organizat vineri, 19 octombrie 2018, în sala de conferințe a Hotelului Solar din Focșani primul eveniment local din județul Vrancea, întâlnire desfășurată în cadrul campaniei de promovare și conștientizare aferentă proiectului „Profesionişti 2020”.
Proiectul menționat este implementat de Asociația Four Change și se derulează pe parcursul a 12 luni, în perioada mai 2018 – aprilie 2019.
„Profesionişti 2020” se adresează unui număr de 405 manageri, angajaţi ai departamentelor de resurse umane sau antreprenori din cadrul companiilor care îşi desfăşoară activitatea într-unul din sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform Strategiei Naţionale pentru Competitivitate, aflate în regiunea de Sud Est, judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanța.
Proiectul propune o abordare complexă a nevoilor, atât din perspectiva de însușire de cunoștințe și abilități prin formarea profesională, cât și din perspectiva evoluției personale și profesionale, prin intermediul unui program de coaching. Totodată, sprijină implicarea salariaților în stabilirea obiectivelor și misiunii companiilor, prin participarea acestora la programul de planificare strategica.
Persoanele interesate pot beneficia, în mod gratuit, de următoarele activități ale proiectului:
– 12 evenimente derulate în cadrul campaniei de conștienizare privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continua.
– Cursuri de formare profesională de scurtă durată, recunoscute național, în domenii precum: Manager de proiect, Inspector de resurse umane, Competente antreprenoriale.
– Program de Mini MBA pentru 50 de persoane din cele 405 selectate.
– Program complex de planificare strategică pentru 40 de companii.
– 100 de persoane din cele 405 vor beneficia de câte 3 ore de business coaching individual.
De asemenea, în cadrul proiectului va fi creată o aplicație interactivă, care va permite grupului țintă să își elaboreze planurile de afaceri și să testeze propriile decizii de business.
Pe parcursul întâlnirii a fost prezentat proiectul, beneficiile grupului țintă, dar și nevoia de formare din Regiunea Sud-Est în rândul salariaților.
Evenimentul a reprezentat un prilej de a discuta atât despre provocările cu care se confruntă angajatorii privind formarea profesională a salariaților, cât și despre mecanismele de finanțare ale mediului de afaceri disponibile în acest moment.
*Susținut în cadrul proiectului „Profesionişti 2020”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman.